3 tips till dig som Snoozar.

3 Tips Till Dig Som Snoozar.

Förmodligen beror det på att du inte känner dig utvilad. Eller hur? Du vaknar trött, seg och  tung och vill inget heller än att det ska bli kväll igen. 😉 För att trösta dig själv kör du några snoozar. Det känns så skönt att släppa taget en stund igen och glida tillbaka in i sängens värme i trygg förvissning om att klocka kommer att säga till när det är dags.

 

 

Du Som Snoozar Har Minst Ett Sömnproblem.

Snoozandet i sig är en sömnstörning. Och ständigt snoozande är ett tydligt tecken på andra sömnproblem. Dels visar det att du inte sover bra när du sover. Och dels får du inte all sömn du kunnat få. När klockan väl ringt har du nämligen stört dig själv så mycket att även om du tycker att du somnar om så blir det ingen riktig vila under de där minuterna. Istället försätter du dig i ett stresstillstånd i väntan på nästa störning, som du vet kommer.

Kroppen är alltså inställd på stress innan du ens klivit ur sängen. Då är det bättre att du sover tills du måste gå upp. Rakt av. Eller ännu hellre, använder en klocka som anpassar sig till den tiden.

Här får du två förslag som kan hjälpa dig.

Skaffa en väckarklocka med ljus som dimmar upp 30 minuter före uppstigandet. Det hjälper hjärnan att långsamt komma till sans innan ljudet går igång. Jag har en sådan. Den ger en mycket skönare uppvakning (särskilt på vintern) oavsett om du är en snoozare eller inte. Rekommenderas alltså varmt.

Det finns många varianter på marknaden Så denna länk är bara en i högen. Ser prisvärd ut tycker jag, med tanke på alla funktioner.

En anna variant är en app som heter Sleep Cycle. Den analyserar din sömncykel och väcker dig inom ett rekommenderat 30-minutersfönster (du kan ställa in fönstrets längd). Appen säger till när du sover som lättast vilket gör det enklare att komma ur sängen direkt. Jag har den också och kan absolut rekommendera. Det handlar om att du hittar vad som är bäst för dig. Målet är ju att sluta snooza.

Fast det riktiga målet är ju att sova gott! Jag har fullt förtroende för dig och din kropp! Kroppen är nämligen väldigt vis och den vill sova. Den vill också gå upp och vara aktiv, engagerad och glad. 😀

 

snoozar

Tips 3: Ladda Hem Arbetsboken.

Nu rekommenderar jag dig att ladda hem min arbetsbok: Hur många sömnproblem har du – egentligen, om du inte redan gjort det. Det är mitt tredje tips. Snoozar du varje morgon har du störningar med sömnen. Annars skulle du inte snooza. 🙂 Skriv in namn och epost här nere så kan vi börja direkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *