Är Det Bevisat Att Akupunktur Fungerar?

Nix, Det Är Inte Bevisat Att Akupunktur Fungerar!

Men hur ska vi då kunna veta att akupunktur fungerar?

Tja, alla de där sakerna som var vetenskapligt bevisade under en period, men sedan blev motbevisade på ett eller annat annat sätt, vad ska vi säga om dem? Länge ansågs bevisat att atomen vara  minsta möjliga materia. Men nu vet vi att så är det ju inte alls. Det finns ju massor av materia i atomen som kan finfördelas ner till… ingenting… Eller vi tror att det är ingenting, för egentligen kan vi tydligen inte bevisa någonting.

Vart vill jag komma?

Till att mycket av det som ansågs vara flum under en period nu börjar få bärkraft. Akupunktur har varit en sådan sak. Visst, det finns fortfarande en massa människor som hånfullt rycker på axlarna, skriver varnande böcker, fnyser ”placebo” och slänger föraktfulla kommentarer omkring sig. Men likafullt, det går att operera ett brock (hernia i videon) med hjälp av akupunktur.

Kanske har även andra medel använts, jag vet inte. Det är en video från 70-talet, och jag var inte på plats. Men det är fortfarande inte bevisat hur akupunktur fungerar. Om det fungerar. Eller att det inte gör det. Det bara gör det! Vilket denna video mer eller mindre bevisar. 😉

Sömnpusslet Och Akupunktursystemet

akupunktur fungerar
Första gången jag ser en kvinnlig akupunkturdocka! 🙂

I Sömnpusslet lär jag ut 3 olika tekniker, alla baserade på akupunktursystemet. Det fungerar. Jag kan inte bevisa det. Ingen kan bevisa det. Folk sover bättre. Mirakulöst!

Och alla vi som använder tx EFT dagligen vet att det fungerar, annars skulle vi inte hålla på.

Jag löste mina sömnproblem med energipsykologiska metoder, där EFT varit en av de viktigaste.

EFT fungerar vid sömnproblem. Vid stress. Vid smärta. Vid ångest. Vid oro. Vid Sockersug. Vid höjdskräck. Vid huvudvärk. Vid… Behöver jag fortsätta? Eftersom det är akupunkturpunkter som stimuleras i dessa tekniker så händer något.

Kan det vara placebo? Än sen? Att något händer, det är bevis nog för mig! För det är väl den positiva förändringen du är ute efter, eller hur?

 

Sömnproblem Är Ett Sår I Energisystemet
Som Kan Läkas!

Någon form av energiskifte sker med dessa metoder. Ett energiskifte som skapar förutsättningar för att läkning istället för nedbrytning kan börja. För mig är sömnproblem som ett sår någonstans i energisystemet. Fysiskt, mentalt, andligt, vem vet? Det är ett sår som vill läka.

Så strunta i hur det fungerar eller om det inte fungerar. Akupunktur och metoder baserade på akupunktur fungerar, för många. Ta reda om det fungerar för just dig. Det kan du bara göra genom att pröva själv!

Testa Sömnpusslet idag, helt riskfritt, du har pengar-tillbaka-garanti.

Sov så gott du kan! 🙂
Stella

4 thoughts on “Är Det Bevisat Att Akupunktur Fungerar?”

 1. Och placebo är något fantastiskt! Tänk så stark effekt det har – när vi tror på något. Och så fnyser man åt det, när det snarast är ett av de mest effektiva ”läkemedlen” vi har!

  1. Eller hur! Det finns no cebo också. Det vill säga, en förutsätter att något dåligt ska ske eller inget ska ske alls och då blir det så,

 2. Jag provade akupunktur första gången mot allergi. Inte för att jag trodde det skulle fungera, utan för att jag inte ville käka medicin mot allergi när jag försökte bli gravid. Min allergi (mot björkpollen, gräs mm) försvann nästan helt.
  Det som gör det så svårt att bevisa är väl att det fungerar individuellt. Akupunktören anpassar behandlingen efter varje patients behov. Och eftersom alla är olika så kan man inte göra vetenskapliga studier på det på samma sätt som man gör med andra läkemedel.

  1. Hej Karin, tror du är något på spåret här! Så lite inom den traditionella medicinen är individanpassat och jag tror att det är en av anledningarna till att det finns så fruktansvärt många och destruktiva bieffekter. Man slänger ihop något och tycker att det vetenskapligt bara för att det har fungerat i studier/ tester. Men när den enskilda individen ska få behandling så är det ett högt pris hen får betala många gånger.

   Det är som med sömnproblemen. De måste faktiskt bemötas individuellt, inte med allmänna tips utan att gå på djupet för personen ifråga.

   Jag vet att jag uttrycker mig väldigt respektlöst, och dyker upp någon här i här på bloggen som jobbar inom området blir de säkert jättestötta. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *