Varför Pratar Vi Fortfarande Om Stress?

Varför pratar vi fortfarande om stress?

Jag ser den ena artikeln efter den andra, år ut och år in, som handlar om stress. Ibland ställer någon en fråga om varför detta pågår. Varför kommer vi inte åt sömnproblemen, stressen och utbrändheten? Det frågas varför, och det pratas “om”. Att prata om saker löser faktiskt ingenting. Det är ett första steg, men det är också allt.

Varje resa börjar med ett steg sägs det. Ja det är väl bra. Men vill du komma fram så krävs det bra många fler steg. Och ofta mer än steg. Du kanske behöver ta en buss, byta till tåg, ta några fler steg, åka taxi och sedan hoppa på flyg. Efter det kanske är nödvändigt med en båtfärd. Vi kan inte krampaktigt stanna kvar i början på resan med det där första steget, och hylla det in absurdum. Vi måste vidare!

Vill du veta varför?

Vad är det som gör att du tillåter att detta fortgår? Det är för att du fokuserar helt fel ställe! Det är inte din arbetsgivare som är problemet. Inte din familj eller dina vänner heller. Det är att du inte har tillgång till ditt eget inre nej. Någonstans på vägen tappade du förmågan att neka en förfrågan.

Det kan sägas på olika sätt.

  • Inte nu
  • Senare
  • Vänta
  • Om en stund
  • Jag har inte tid
  • Det går inte
  • Du får be någon annan
  • Jag har fullt upp
  • Det är inte min uppgift
  • Eller helt enkelt, nej.

Det Räcker Med – Nej.

Nej är grammatiskt sett en helt korrekt mening. Det krävs inget före eller efter ordet nej.om stress

Nej.

Det här är en av det fyra ämnen som berörs i inspelningarna som ingår i första månaden av Bright, Bold & Beautiful Club. Att få tillgång till ditt nej. De övriga tre handlar om jobbrelaterad stress,

Vill du rensa bort det som ligger vägen för att du ska få nej över läpparna? För en gång i tiden var du riktigt bra på det. Alla barn kan säga nej under en period, men vi berövas förmågan av andra. Av vuxna som också tryckt tillbaka sin vägran. Vill du återta ditt nej?

Du kan få hjälp här: BrightBoldBeautiful.club

 


Har Du Ens Tid För Mindfulness?

Har Du Ens Tid För Mindfulness?

Visst är det en bra fråga? Och visst skulle du vilja hinna? Och visst är det svårt att finna tiden?

Det här är annorlunda!

Något du kan göra när du promenerar till bussen, väntar på tåget eller klappar katten i knät.

Saker får inte ta för mycket tid, för då görs det inte.

Om några dagar lanserar jag min nya medlemssajt Bright, Bold & Beautiful!

Jag tycker att det behövs något nytt.

Därför gör jag där klassiska, skapar något som jag själv har saknat. Hanterbar inspiration med energipsykologiska metoder. Inte bara en variant, utan flera.

Du slipper tänka eller anstränga dig. Du slipper skapa tid som inte finns. Istället sätter du på ett spår på din smartphone när du sitter på tåget, tar en fika eller går ut med hunden.

Det måste vara enkelt!

Det flesta har inte tid med den där lilla stunden av mindfulness eller yoga varje dag. Eller ork. Det blir bara som ett nytt krav. Stress och press och dåligt samvete. Jag borde… Det skulle vara bra för mig… Nu måste jag verkligen tänka på mig själv!

Nej, istället kan du använda den tid som ändå finns där, till att få dig att blomstrar och lysa.

En månad, en vecka, en liten stund i taget.

Det är det jag vill hjälpa till med i Bright, Bold & Beautiful Club.

Det finns nämligen luckor. Luckor där du kan släppa taget om sådant som ligger i vägen för den du är, där längst inne.

Tillsammans kan vi dra upp ogräs, rensa rabatterna och gödsla i precis lagom mängd. Allt för att du ska kunna blomma ut i din fulla prakt.

Det finns tid för dig! Du har bara inte kunnat se den. Men den finns där, och den väntar på dig.

Skriv in ditt nam och e-post så mejlar jag när medlemskap öppnar någon gång under söndagen, 26/3-2017.

weeks
0
0
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0


Vill Du Ställa Frågor Till Mig Live?

Vill Du Ställa Frågor Till Mig Live?

Det är en sak att kolla in videos, läsa nyhetsbrev och följa en blogg. Det är något helt annat att få sina funderingar bemötta i realtid! Därför har jag satt igång Stellas Frågelåda på Facebook

 

Jag har redan kört fyra tisdagar och bestämt mig för att fortsätta ett tag till. Det tar ju en stund innan folk uppfattar att en sån här grej finns. Satsar alltså på mitt eget tålamod. 😉

Du är varm välkommen att komma med frågor om stress, sömn eller varför inte EFT? En fråga jag ofta får från folk är “vad ska jag säga när jag gör EFT och knackar?”. Det är ofta en fråga om övning, men om du kommer på tisdag, så kan jag ju ge dig lite tips om vad du ska öva på. 🙂

Bloggar Du?

Du kan också komma och fråga om bloggande. Jag har nämligen startat en grupp på Facebook för dig som bloggar. Syftet är att vi ska hjälpa varandra med kommentarer och att ge varandra ökad synlighet. Det är svårt att få plats i det enorma flödet om man inte har antingen en enorm budget till annonsering, eller får ett stort genomslag i media. Just nu har jag varken det ena eller det andra.

Enligt alla konstens marknadsföringsregler ska man inte blanda ämnen, men jag struntar högaktningsfullt i det just nu.

Eftersom jag vet att det är jag erbjuder bra och hjälper människor, så vill jag nå ut till fler personer och skapa samarbeten. Nätverkande människor mellan är ett av de bästa sätten att göra just det. Därför lägger jag extra krut på att få ut mitt budskap och mina tjänster på det här sättet.

Bli en i gänget så hjälper vi varandra!

Jag kan rätt mycket om bloggande och online världen. Delar gärna med mig av mina kunskaper i ämnet i gruppen. Vi vinner alla på att hjälpa varandra! Vi ses på tisdagar 12:30-12:45. Skriv upp det i kalendern. 🙂

 


Vem Är Du?

Vem Är Du?

En genial video! Bara 38 sekunder lång.

Visst är det så livet är? Så mycket att hantera. Att ta sig igenom. Att hitta hos sig själv.

Så mycket, att du oftast inte ens vet vad det är du har att göra med.

Vad som håller dig vaken om nätterna

Och mitt i allt det där så försvann DU.

En Ny Möjlighet

Jag håller på att skapa en möjlighet för att hjälpa till att rensa bort där som inte du. Det som ligger utanpå din inre kärna. Det som döljer ditt inre lugn som alltid finns där, även när det inte känns så. Bright, Bold & Beautiful Club är namnet.

Du kommer att kunna vara medlem så länge du har lust, till en överkomlig kostnad. Så länge det passar och så länge det ger dig något. Så länge du känner att livet blir mer och mer genuint, uppriktigt och nära dig själv.

Målet?

Mindre stress, bättre sömn, större självkänsla, andra prioriteringar, bra relationer, nöjdare kropp, skönare sex och mer kul timme, med små steg i taget. Överkomliga steg. Inget “Vi löser allt på sex veckor!” Jag vet att folk vill ha snabba lösningar, men efter mer än 30 år inom personlig utveckling kan jag säga med 100 procents säkerhet att Det Existerar Inte!

Det här är istället en lugn prenumeration med innehåll som jag inte sett någon annanstans. Det är inte terapi, men det är kraftfullt! Vi jobbar i små inspelade sessioner. 5-10 minuter, max en kvart. En ny varje vecka.

Jag tycker att det behövs. Jag gör där klassiska, skapar något som jag själv har saknat. Hanterbar inspiration med energipsykologiska metoder. Inte bara en variant, utan flera. En månad i taget.

Du hoppar av när du ser dig själv igen. Eller för första gången.

När du Blomstrar och lyser.

Eller så stannar du kvar, och stanna kvar, och stannar kvar för att din utvecklingspotential är oändlig. För jag vet att det är ditt naturliga tillstånd. Att växa och blomstra och lysa med en återkommande känsla av lätt eufori.

Men vi kan aldrig någonsin nå vår fulla potential. Vi kan bara nå bortom det vi trodde var möjligt. 🙂

Visa Din Nyfikenhet Här!

Jag kommer att höra av mig till dig direkt, med ett litet smakprov!

 


Känner Du Också Rädsla För Förändring?

Rädsla För Förändring, Denna Käpphäst I Mångas Liv.

Att känna rädsla för förändring är en naturlig del av att vara människa. Men ofta ställer vi väldigt stora krav på oss själva när det gäller förändring. Allt ska ske på en gång! Nu eller aldrig! Känner du igen dig?

Det kan handla om nästan vad som helst. När vi har skaffat en vana så har vi en benägenhet att vilja behålla den. Vi skaffar oss nämligen vanor av en anledning, även om den anledningen ibland blir negativ I slutändan. När vanan började kändes den väldigt väl motiverad oavsett om det var att oroa sig om natten eller äta för mycket smågodis.

Här under har jag gjort en EFT-runda som du kan följa med i. Den handlar om förändring och att du får ta små steg i taget.

I själva verket är förändring det enda som är permanent i livet.

Rädsla För Förändring

Förändring är det som håller oss vid liv!  🙂

Om fjärilen skulle frukta och motstå förändring så skulle den sluta existera. Det gäller för oss också.

Vilken förändring gör du motstånd mot just nu, som i själva verket skulle driva dig framåt så du kan slå ut dina vingar och få livet att blomstra? Dela dina tankar i kommentarsfältet. 🙂


Försöker Du Fixa Din Sömnproblematik Helt Själv?

Försöker du fixa din sömnproblematik helt själv?

Min erfarenhet är att tjejer kör på duktig-flicka-syndromet även när det gäller sömnproblematik. Dessvärre fungerar det inte särskilt bra. Du behöver back up eftersom ett långvarigt sömnproblem är för stort för att hantera själv. Hade du kunnat lösa det själv så hade du redan gjort det, det är jag övertygad om.

 

Ensamheten Gör Det Svårare!

Sömnproblematik är komplext. Det är sällan möjligt för den som haft problemen länge att se och förstå sömnproblematikhela bilden själv.

Och så är det det där med ensamheten som det allra flesta med sömnstörningar känner av. Det här är ingenting du vill prata om särskilt ofta, eftersom omvärldens förståelse är ofta väldigt låg. Lite skam brukar också ligga där och jäsa som en gammal surdeg. Att sova ska väl inte vara så förbaskat svårt?

Du som behöver hjälp ska få det. Inte som en teoretisk möjlighet. Utan direkt och hands on. Facebook-gruppen har bytt namn. Den är hemlig, heter Sömnpusslet och är till för dem som betalat medlemsavgiften. Det är först då du kan bli aktiv medlem.

Men frågor om sömn och stress, hur du blir medlem, vad som ingår mm, det kan du ställa här nere.

Fråga på! 🙂

ps: Använd länken för att ta reda på mer www.Sömnpusslet.se


Tillhör Du Dem Som Vaknar Trött Om Morgnarna?

Tillhör Du Dem Som Vaknar Trött Om Morgnarna?

Många tror att det är sömnen i sig som gör dig utvilad, men i själva verket är det kvaliteten på sovandet det handlar om. Det räcker alltså inte att “sova.” Du ska vakna pigg och utvilad, redo att njuta av dagen. Gör du inte det, utan vaknar trött, så har du ett sömnproblem, oavsett om du vet om det eller inte!

Alltså, om du vaknar trött på morgonen och inte begriper vad det är för fel så behöver du verkligen se över vad som kan vara problemet.  Och det är det mycket möjligt att jag faktiskt kan hjälpa dig i Sömnpusslets webinar.

 

 

Här är länken till reprisen på mitt senaste webinar. Anmäl dig så kommer du till den sida där du kommer att få ny och nyttig kunskap. Jag tror att du kommer att få vissa aha-upplevelser som kan förändra ditt sovande till det bättre. Kanske redan i natt. Ha papper och penna redo!

Jag önskar dig goda nätter!

vaknar trött


Varför Så Negativ I EFT, Blir Det Inte Värre Då?

Varför Så Negativ I EFT, blir det inte värre då?

En fråga som ofta kommer upp när det gäller EFT (Emotional Freedom Techniques) är: varför är man så negativ i EFT?

Eftersom vi de senaste decennierna blivit så programmerade att vi alltid måste tänka positivt kan det kännas motsägelsefullt att plötsligt rada upp allt det som är dåligt, jobbigt, smärtsamt och negativ.

I den här videon förklarar jag vad det är som gör det så viktigt att ta tag i de negativa aspekterna av ens problematik. Vi kör också en runda på detta så du är fortsättningen slipper oroa dig för att du gör saker värre. Tvärtom, det är det som gör saken bättre. Titta på videon och knacka med!

Använd dessa tekniker!

EFT

Här sitter punkterna.

Jag vill verkligen uppmuntra dig att använda EFT och andra energipsykologiska metoder i ditt dagliga liv. Med den här länken kommer du till min sida där jag visar hur du ska göra, i all enkelhet. Dels finns bild på var punkterna sitter och dels jag går igenom en enkel runda på temat spindelfobi. Du kan använda ett eget tema, men ändå knacka med. Kanske vill du äta mindre choklad? 😉 Testa!

När du väl lärt dig den enkla grunden är det lätt att fortsätta. Ofta blir folk förvånade över de goda resultaten. Hur kan det vara så lätt? Men visst, när du stöter på vissa saker som inte ger sig, då är det bra att kontakta någon som kan hjälpa till. Kan gå fort, men det betyder inte att det alltid är en Quick-fix!

Ställ dina frågor här!

Har du andra frågor när det gäller energipsykologi? Skriv dem här nere så svarar jag med glädje! Kanske kan jag göra en video till för att förenkla för dig. 🙂

ps. Du kan också komma till Obruten Mark på Facebook på tisdag. Kom ihåg att gilla sidan!


Jag Ger Inga Löften Längre.

Jag ger inga löften längre.

Eftersom de kedjar fast.

Särskilt de som du ger dig själv, och sedan bryter.

Eller de du inte ens kommer ihåg, men håller.

Och när du bryter ett löfte som du gav till någon annan. Kan du någonsin förlåta dig själv?

Eller kommer du att straffa och anklaga dig för resten av livet?

Jag letar efter de löften jag begravt så långt ner i mig att jag sett till att glömma dem.

Och du? Är du fastlåst i dina löften?

Glömma dem för att kunna behålla hålla dem, som skydd.

Skydd som nu skadar mig istället.

Jag bryter kedjorna.

Spränger låsen.

Inga fler löften.

Det tänker jag inte lova!


Surfar Du Alltför Ofta I Sängen, När Du Borde Sova?

Surfar Du På Din Mobil I Sängen, När Du Borde Sova?

Är det här något du känner dig skyldig till? Istället för att sova, tar du en sväng på Facebook, kollar kläder eller spelar spel. Vet du hur galet vanligt det är? Inte bara i lite yngre generationer. Jag vet folk över 50 som t.o.m shoppar i sängen…  Men, det är inte det blå ljuset som är problemet, om du får svårt att sova efteråt. Åtminstone inte enligt mitt sätt att se på saken.

Mer om det i denna video.

 

Jag säger alltså inte emot att olika typer av ljus påverkar vår hjärna, vår vakenhet, vår sömncykel med mera. Sömnhormonet melatonin som ska få oss att sova blir blockerat av mobilen och hjärnan tror fortfarande att det är dag. Så långt allt väl.

MEN! Det är på tok för lite fokus på de psykologiska orsaker till att vi hänger med nosen i våra lysande enheter dag som natt.

En annan aspekt än blåljus

En annan  aspekt som jag inte nämner i videon är att vi blir aktiverade av det vi håller på med online. Att skriva små kommentarer, att se små videos, att få små likes gör att vi blir emotionellt triggade på olika sätt. Dessa känslomässiga svängningar gör det svårare att sova.

Som jag säger i videon så läser jag inte i sängen för min hjärna blir så stimulerande. Den som surfar i sängen blir också stimulerad. Ännu mer än av en pappersbok. För när vi är online kan vi också reagera på andra och förväntar oss svar och reaktioner på det vi uttrycker.

När du ser en länk till en artikel, klickar på den och får en känslomässig kick så går hela du igång. Du kanske blir arg, du kanske blir ledsen, du kanske blir glad. Andningen förändras, hjärtklappning uppstår. Det snörper till i halsen. Du börjar skratta…

Sedan går du tillbaka till inlägget på Facebook lägger en tumme upp, eller en arg liten figur. Nu är du väldigt långt borta från att sova. Eftersom chansen / risken att du ska få respons av någon som ser ditt engagemang är så stor, är risken också att du blir mer än lovligt engagerad i någonting.

Det spelar ingen roll om det är en söt kattvideo, imponerande gymnastiska insatser, ett par sköna skor, ett coolt sätt att ta hand om plast i våra hav eller ett smärtsamt inlägg från någon krigszon. Det gäller för övrigt om du spelar spel också. Det är engagemanget som är problemet.

Ska Vi Kalla Det Flykten?

sova

Det räcker inte med hänglås på mobilen!

För vi kommer ändå tillbaka till samma ställe igen. Vad är det som gör att du vill bli mer än lovligt engagerad i någonting annat än dig själv och din sömn, när du ligger i din säng? Flyr du från något?

Ärligt talat, jag tycker det är sorgligt att det så sällan talas om känslomässiga och psykologiska orsaker till sömnproblem. Det är som att de försöker alltid hitta någonting fysiskt som ligger utanför människan. Bara du stänger av mobilen någon timme innan sänggåendet så löser det sig. Inte!

Låt Oss Tala Om Att Inte Sova!

Du är en biologisk och känslomässig varelse. När du inte sover mår du inte bra. Och när du inte mår bra, då sover du inte. Låt oss prata mer om det.