Har Du Kalla Fötter På Kvällen?

Har Du Kalla Fötter På Kvällen?

När du gjort någonting en massa gånger som inte fungerar, visst är det dags att testa något annat?

Kanske till och med göra tvärt om!

Ett av de vanligaste tipsen, som finns med i nästan varenda lista på knep för att sova ordentlig är att ha svalt i rummet. För dig kanske det är bra. För mig är det förfärligt!

Om jag blir kall omKalla Fötter näsan eller armbågarna så vaknar jag! Nu tror du kanske att jag har dålig blodcirkulation, men om dagarna fryser jag sällan. Varken om händer, fötter, armbågar eller näsan. 😀

När jag fattade att det var ett tips som hade helt motsatt effekt för mig och att jag måste ha varmt i rummet så skaffade jag äntligen en stor härlig värmedyna till fotändan. Den är igång året runt.

Att lägga mig i svala lakan är nämligen ett bergsäkert sätt för mig att inte kunna somna. Mina fötter blir iskalla så fort de kommer i kontakt med de svala lakanen. Och för att kroppen ska kunna somna behöver den sänka temperaturen lite. Det görs genom att överskottsvärme försvinner ut genom fötterna.

Men!

Om fötterna är kalla, måste de värmas upp först, annars vill de inte släppa ifrån sig någon extra kroppsvärme. Där ligger du alltså med för kalla fötter och en för varm kropp för att kunna sova. Helt logiskt, men inget som det pratas om.

Jag vet många, särskilt kvinnor, som har kalla fötter till kvällen. Men detta är ett vanligt problem som är lätt åtgärdat. Sätt på en värmedyna innan du går till sängs, då är lakanen varma o gosiga när du kryper ner. Min är 80×150 tror jag. Jag har den på bredden i sängen så fötterna aldrig behöver komma in på något kallt och burrigt område. Du vet säkert vad jag menar. 😉

Sömnpusslet handlar om att hitta det som är rätt för DIG!

En storlek passar verkligen inte alla.

Har du också kalla fötterna i sängen? Är det kanske dags att skaffa en värmedyna? Berätta i kommentarsfältet! 🙂

PS. Stäng av dynan innan du somnar. Att vakna av grillade fötter är inte skönt det heller. För lite och för mycket skämmer allt, som min mormor brukade säga. Eller den korta versionen: Lagom Är Bäst. 😀

2 thoughts on “Har Du Kalla Fötter På Kvällen?”

  1. Har jag också kalla fötter när jag går och lägger mig – men hallå – OM jag har! Isbitar! Och nu sedan jag och maken blivit särbo har jag inte heller en varm kropp att lägga isbitarna mot för att få dem att värma upp snabbare…

    Ska nog definitivt titta lite mer på det där med värmedyna ärligt talat, för ett som är säkert är att t ex dunsockar INTE hjälper. Det blir liksom mer som en kylväska, håller fötterna kalla. Vilket definitivt inte är min önskan.

    1. Hahaha, den erfarenheten har jag också. Att dunsockar funkar som kylväska. Himla bra liknelse! Överlag har jag märkt att kvinnor har både kallare fötter och händer än män, fast jag vet inte vad det beror på ännu. Kanske att kvinnor håller sig själva tillbaka mer än män gör? Själv märkte tydligt hur både händer och fötter blev varmare för mig efter några års terapi. Och det har hållit i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *