Känner du också sommarstress ?

Känner Du Också Sommarstress?

sommarstressDet ösregnar ute och jag sitter och tänker på Sommarstress. Du vet den där stressen som handlar om att vara ledig, det måste vara varmt, du ska få så många saker gjorda. Och samtidigt verkligen vila ut. (?) För att inte tala om läslistan.

Tja, nu när det regnar kanske det är bäst att ta tag i de där inomhusprojekten så det blir gjorda i sommar. Eller läsa den där boken. Det är så mysigt när det regnar. För jag förmodar att du har en sådan lista? Det brukar det flesta ha.

Strunta i listan!

Ärligt? Jag tycker att du ska strunta i den där listan. Är du säker på att du verkligen vill läsa de där böckerna? Är det din läslista, eller sån’t du borde ta dig igenom? Skulle det inte vara skönt att bara stirrar rakt fram istället? Fast det kanske också står på listan, tid att glo ut i tomma intet?

Jag tror att vi behöver glo rakt ut i tomma intet ibland. Länge. Annars är det svårt att hitta fram till lusten. Lusten att läsa. Lusten att tapetsera om gästrummet. Hitta tillbaka till förmågan att känna efter vad vill jag helst äta, jordgubbar eller vattenmelon?

Det är så mycket vi förutsätter inför sommaren. Så många krav. Och så mycket stress. En annan sorts stress. Ledighetsstressen. Semesterstressen. Sommarstressen. Så lite plats för lust, på djupet.

Min Sommarstress

Om jag känner av den själv? Jodå, absolut! Det därför skrivit det här inlägget. För min sommarstress handlar om vädret. Jag är mitt i den just nu.

Solen! Värmen! Var är du? Jag blir galen på det är så kallt. Stressar inför vintern redan i juni.

Stirra rakt ut  luften kan jag göra i vilket väder som helst, men på sommaren blir jag faktiskt stressad om inte solen skiner under tiden!

5 thoughts on “Känner du också sommarstress ?”

 1. Man kan tänka tvärtom! Bestämma sig för att man bara får göra t ex 3 ”måsten”/dag och för varje ”måste” får man belöna sig med 2 ”vill”. Är man riktigt duktig på att ”manipulera” sig själv så kan man få massor med saker gjorda. Enbart för att man vill 😉

  Å vädret? Tänd ett ljus och kryp upp i soffan! Hoppas du får en bra sommar!

  1. Själv är jag rätt bra på att släppa en viss typ av ”måsten”, men VÄDRET!!! Inget mys i världen kan kompensera för det dessa novembervindar. ”snyft”

 2. Nope.
  Inte sommarstress. Inte stress, kanske snarast.
  Visst tänker jag tanken emellanåt att ”Nu är det ju värsta höststormen ute!” eller något dylikt, men sådana tankar följs alltsom oftast av ”Snart nog blir det en ljuvlig sommarkväll igen!”, och jag lägger inte så stor vikt vid endera av dem heller, tror jag.
  Och så går dagarna och visst blir gjort, annat inte, värme följs av regn och rusk som följs av solsken igen…

  Och idag blev det minsann lite ommöblering och utrensning och dammsugning och pysselhörnefiffande. Bara en sån sak!

  1. Skönt för dig Helena. Jag önskar att vädret inte påverkade mig så mycket. Dessvärre tycker jag att jag blir mindre tolerant med åren. Men saker blir gjorda i lagom tid och ordning. Och alla fönster måste inte putsas på samma dag. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *