Lider Du Av Sömnapné?

Sömnapné, är det en del av ditt sömnmönster?

Här är ett perfekt exempel på vad sömnapné kan ställa till med. En hel natts sömn, och ändå… Så ohyggligt svårt att komma ur sängen!

Med tanke på att denna video setts fler än 94 000 000 gånger kanske denna vovve redan känns välbekant för dig? 🙂 Antalet trötta, men entusiastiska kommentarer om hög igenkänningsfaktor svämmar över i kommentarsfälten, parat med snarkande och skrattande smileys. Gensvaret säger en hel del om sömnproblemets omfattning här på planeten jorden.

Se den igen, det tar bara en dryg minut.  Den är verkligen ljuvligt underhållande! 😀

 

 

Känner Du Igen Dig?

Från vad jag har läst om sovande är det inte fel egentligen att vakna efter 4 timmar. Det är industrialismen som skapat 8-timmar-i-sträck-kravet. Vad det handlar om är att få 7-9 timmars sömn under dygnet. Timmar som vi kan dela upp lite som vi vill. Men det måste vara sömn av god kvalitet. Och du behöver hinna komma ner i djupsömn. Det tar 30 minuter till 2 timmar att nå dit.

För den med tx sömnapné kan det vara omöjligt att uppleva djupsömn eftersom hen hela tiden avbryts på vägen dit av ofrivilliga andningsuppehåll flera gånger i timmen. Om du känner igen dig i vår vän vovvens ovilja att ta sig ur sängen så kan du vara en som lider av just detta sömnproblem.

Hur Vill Din Kropp Sova?

Kanske är det så att just din kropp inte tycker om att sova i 8 timmar. Kanske vill den ha uppdelad sömn?

Men…

Det fungerar ju sällan i vårt samhälle. Så jag tycker att du ska se vad du kan göra för att få de där timmarna. Allihopa i ett sträck!

Lär dig mer om SömnapnéDet kan handla om dig eller någon i din familj. Särskilt viktigt att lära sig mer om detta är det för den som snarkar. Eller kanske blir du störd under natten av någon annans snarkningar? Dela också artikeln. Vi talar om en dold folksjukdom, så många behöver veta mer!

Sov så gott du kan!
Stella

ps. Imorgon, Torsdag 2/6-16, startar en ny grupp i Sömnpusslet. Vill du veta mer om metoden innan du hoppar på, så anmäl dig till webinaret som jag håller kl 12:00. Eller läs på här. Du riskerar inget för jag har pengar tillbaka garanti!

5 thoughts on “Lider Du Av Sömnapné?”

 1. Jag jobbar nätter på helger, delar ut tidningar. Normalt blir det jobba mellan ca kl 02-04 på den runda jag har.
  Har inga problem med det, jag som INTE är morgonmänniska – älskar att snooza – jag vaknar t o m innan klockan ringer 01.20. Sover sedan gott till ca 9 eller 10 efter att jag varvat ner en halvtimme.

  Igår gick jag dock en annan runda, en längre (ca 1,5-2 mil, vet inte exakt) och det var första gången jag gick den. Gick givetvis fel på vissa områden och den tog betydligt längre tid än vad den skulle, var klar 7.30. Jag åt frukost när jag kom hem. Men det var stört omöjligt att komma i ordentlig sömn sedan.

  I morse gick rundan bättre, höll mig nästan inom beräknad arbetstid, dvs klar ca 0530. Åt inget, drack lite kokosvatten (som jag brukar), varvade ner. Sov gott, vaknade vid 11, vilket var ok, jobbat lite längre ju.

  Varför kunde jag inte komma i sömn igår? Var det pga att jag åt innan? Eller var jag övertrött, gått över gränsen? Har du någon bra förklaring?

  1. Jag tror att det handlade om ren stress Ingrid, och att den låg kvar i systemet. En ny runda, gick vilse några gånger, tog längre tid än vanligt. Även om du inte kände någon direkt oro så behövde den inre stressen ändå klinga av. Inget att bry sig om, du verkar ju vara tillbaka i fas igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *