Rensa i röran med EFT!

Rensa i röran med EFT!

För många år sedan köpte jag en amerikansk onlinekurs med sikte på att rensa i röran och få undan mitt gamla bråte, mina högar och oanvända prylar. Kursen var  baserad på EFT och gick i princip ut på att två erfarna utövare pratade om sitt och andras förhållande till skräp i livet samt att de knackade en massa rundor när de kom på något.

Alla sorter röror, bråten och högar som stoppar upp berördes. Insidan och utsidan. Datorn och förråden. Hur många prylar håller jag fast vid för att det finns ett känslomässigt band till någon annan? Dåligt samvete? Skuld? Tacksamhet? Eller bara bra att ha?

Det hela var väldigt lättsamt och improviserat i känslan, men naturligtvis med stor insikt och kunskap om problematiken. EFT kan alltså användas till ”allt” och detta vara bara ett exempel på hur mångsidigt tekniken kunde användas i det dagliga livet. (Vill du lära dig grunderna? Klicka!)

I väldigt hög utsträckning handlar ”Rensa i röran” om se vad som ligger gömt i den där högen och att sedan släppa taget. Det brukar sitta på insidan, det där som det är dags att släppa för att kunna få ordning omkring dig.

Visst vore det underbart att
äntligen få ordning på grejerna?

Bright, Bold & Beautiful befinner i sin sjätte månad och temat är just rensa i röran. De fyra kategorierna inom temat Är:

 • Vad den här röran står för – zPoint
 • Hopplöshet – Det blir alltid nya högar – EFT
 • Ge mig själv tid – EFT
 • Stressen att inte hitta sina grejer – EFT

Kroniska högar och fulla förråd signalerar att något ligger dolt. Jag är övertygad om att enda sättet att skapa varaktig ordning är när du är beredd att gå till botten med saken. Då menar jag inte botten av högarna, utan botten av det som skapar högarna! Det som sitter på insidan.

Den inre stress,
som visar sig i yttre stress, (stök)
som ger ännu mer inre stress.

Vill du rensa i din inre röra?

Det handla alltså inte om att rensa med hjälp av listor och käcka tips. Istället gäller det att rensa bort det som ligger där i botten. Oavsett om du vet vad det är eller inte så fungerar dessa tekniker. Jag vet, för jag

har använt dem själv och skillnaden är jättestor!

Visst finns det mer att göra, (särskilt i källaren 😉 ) men den allmänna känslan i mitt hem är att det råder harmoni och ordning. Jodå, det grötar ihop sig ibland, men det varar inte så länge. Och när det gör det så är det ok. Dels är jag inte pedant och dels får jag snabbt ordning igen, jag kan ju knacka på saken!

OBS! De fem första månaderna handlar om Rensa i röran
1) Jobbrelaterad Stress
2) Övervikt
3) Tillit & Besvikelse
4) Sockerberoende
5) Pengar

I den ordningen. Sedan blir det 6) Rensa i röran. 🙂

4 thoughts on “Rensa i röran med EFT!”

 1. Spännade perspektiv för mig – jag har testat mindful tapping som kanske är likt EFT? Men har inte kommit på tanken/idén att lägga ihop tappingen med rensandet….och undrar nu nyfiket om jag genom att nå fram till svärmor genom tapping kan få henne att släppa taget om alla sina prylar?

  1. Mindful tapping är baserat på EFT. Det är två av mina lärare som skapat en egen inriktning. Har testat deras grej, men inte fördjupat mig. Väldigt likt är det i alla fall.

   Här är kan du köpa böcker om EFT, http://www.obrutenmark.se/BöckerPåSvenska
   Ann-Sofie och Kjell skrev den första på svenska, den heter EFT – Metoden som gör skillnad

   Svärmor måste knacka själv, men du kan köra lite tapping på att strunta i saken, för du kan ju ändå inte göra något åt hennes bråte. 🙂

  1. Nu blev jag inspirerad! En tjej som är med i Bright, Bold & Beautiful tyckte att jag skulle köra en månad på just oro. Ska precis till att bestämma nästa månad. Hmmm… Jo! Så får det bli, det är ett tecken! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *