Sömnstörningar Kan Bero På Så Mycket!

Okända Anledningar Till Dina Sömnstörningar.

Den här videon kom dansande i mitt flöde på Facebook. Nej, det handlar inte om dans. 🙂 Det handlar om att vakna mitt i natten och några okonventionella idéer om sömnstörningar och vad de kan bero på.

 

 

Vet Du Din Ideala Sovtid?

SömnstörningarFrån vad jag har läst om sovande är det inte fel att vakna efter 4 timmar. Om det sedan beror på blockerade energier eller att cellerna rensar ut gifter spelar inte så stor roll. Poblemet uppstår eftersom industrialismen har skapat 8-timmar-i-sträck-kravet.

Egentligen handlar det om att få 7-9 timmars sömn under dygnet. Timmar som vi kan dela upp lite som vi vill. Men det måste vara sömn av god kvalitet. Och du behöver hinna komma ner i djupsömn. Det tar 30 minuter till 2 timmar att nå dit.

För den med tx sömnapné kan det vara svårt att nå dit eftersom du avbryts på vägen dit av ofrivilliga andningsuppehåll flera gånger i timmen. Ibland flera hundra gånger varje natt.

Vet du vilken din ideala sovtid är? Kanske är det så att just din kropp inte tycker om att sova i 8 timmar? Den kanske vill rensa levern vid en viss tid? Kanske mår den just därför bättre av uppdelad sömn?

Men…

Det fungerar ju sällan i vårt samhälle. Industrialismen skapade ett tvingande system som vi fortfarande lever kvar i. Vuxna ska vara på jobbet. Barn på dagis eller i skolan. Och ungdomar ska sträva mot att ta studenten. Gilla eller inte, det är så det är just nu. Därför tycker jag att du ska se vad du kan göra för att få de där 7-9 timmarna. Allihopa i ett sträck!

Vill Du Bli Sömncoachad Live?

Det finns fortfarande möjlighet att komma med i en ny grupp av Sömnpusslet där jag är med och coachar dig live! Där kan du lära dig vad som gör att det inte går att sova för just dig. Sömnstörningar är nämligen något mycket individuellt. Det i in tur gör att de vanliga tipsen inte fungerar. En storlek passar verkligen inte alla!

Vill du veta mer om det innan du hoppar på så läs igenom denna sida. Du riskerar inget för jag har pengar tillbaka garanti!

Välkommen till god sömn! 🙂

ps. Det finns bara tre tillfällen kvar att vara med i en livegrupp. Är det något du funderar på så vänta inte för länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *