Varför pratar vi fortfarande om stress?

Varför pratar vi fortfarande om stress?

Jag ser den ena artikeln efter den andra, år ut och år in, som handlar om stress. Ibland ställer någon en fråga om varför detta pågår. Varför kommer vi inte åt sömnproblemen, stressen och utbrändheten? Det frågas varför, och det pratas ”om”. Att prata om saker löser faktiskt ingenting. Det är ett första steg, men det är också allt.

Varje resa börjar med ett steg sägs det. Ja det är väl bra. Men vill du komma fram så krävs det bra många fler steg. Och ofta mer än steg. Du kanske behöver ta en buss, byta till tåg, ta några fler steg, åka taxi och sedan hoppa på flyg. Efter det kanske är nödvändigt med en båtfärd. Vi kan inte krampaktigt stanna kvar i början på resan med det där första steget, och hylla det in absurdum. Vi måste vidare!

Vill du veta varför?

Vad är det som gör att du tillåter att detta fortgår? Det är för att du fokuserar helt fel ställe! Det är inte din arbetsgivare som är problemet. Inte din familj eller dina vänner heller. Det är att du inte har tillgång till ditt eget inre nej. Någonstans på vägen tappade du förmågan att neka en förfrågan.

Det kan sägas på olika sätt.

 • Inte nu
 • Senare
 • Vänta
 • Om en stund
 • Jag har inte tid
 • Det går inte
 • Du får be någon annan
 • Jag har fullt upp
 • Det är inte min uppgift
 • Eller helt enkelt, nej.

Det Räcker Med – Nej.

Nej är grammatiskt sett en helt korrekt mening. Det krävs inget före eller efter ordet nej.om stress

Nej.

Det här är en av det fyra ämnen som berörs i inspelningarna som ingår i första månaden av Bright, Bold & Beautiful Club. Att få tillgång till ditt nej. De övriga tre handlar om jobbrelaterad stress,

Vill du rensa bort det som ligger vägen för att du ska få nej över läpparna? För en gång i tiden var du riktigt bra på det. Alla barn kan säga nej under en period, men vi berövas förmågan av andra. Av vuxna som också tryckt tillbaka sin vägran. Vill du återta ditt nej?

Du kan få hjälp här: BrightBoldBeautiful.club

 

4 thoughts on “Varför pratar vi fortfarande om stress?”

 1. Mitt största problem är när jag redan har sagt ja, men inser i efterhand att jag borde ha sagt nej. Jag säger ofta ja för att jag vill, inte för att jag måste, men sedan inser jag först senare att jag har sagt ja till för många saker på samma gång.

  1. Det gäller att sovra och jag känner igen det Elin. Fast med åren har jag blivit bättre på att just välja. Det kan vara riktigt bra att inte vara spontan och ”go with the flow”. Väntan är inte så dumt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *