3 villkor för den som ska Hjälpa Dig Sova Bättre.

3 Villkor För Den Som Ska Hjälpa Dig Sova Bättre!

Vart ska du ta vägen när du är i behov av kunskap och hjälp att sova bättre, på lång sikt?

Du kan inte lita på några appar med ”evidensbaserade metoder”. Där finns inget bollplank att studsa mot. Ingen du kan luta dig mot när det känns motigt. Metoderna må vara aldrig så vetenskapligt bevisade.

Som du säkert märkt räcker det inte heller att följa goda råd i en Facebookgrupp. Sluta med socker! Ät magnesium! Pröva lavendeldroppar på kudden! Yoga! Drick guldmjölk!

Nej. Efter 7, 14, 26, 38 eller 45 års problem med sömnen vet du att dessa ”tips” (som jag numera kallar myter) inte fungerar. Om de verkligen fungerade, då skulle du ju sova. Eller hur?

Vad Du Behöver

Vad du behöver är någon som kan peka med hela handen. En verklig, levande människa. Någon som är närvarande, som lyssnar på dig och som kan visa vägen.

Det är väl vettigt tänkt?

Tänk dig att du vill ta sig från punkt A till punkt B. Du vet dessvärre i redan förväg att väldigt få når fram till punkt B. Visst vill du hitta någon som har gjort resan? Någon som kommit fram till punkt B. Någon som känner till fallgropar och faror. Och som är villig att visa dig hur du också kan nå dit, tryggt och säkert.

sova bättre

Du letar efter någon som uppfyller följande kriterier:

1. Någon med en egen historia av sömnproblem som varit minst lika svåra och/eller långvariga som dina. På så sätt kan du vara säker på att den lösning de delar med sig av är fungerande och kraftfull nog för en kroniker.

2. Någon som numera själv sover bra. Även när livet serverar citroner. Helst någon som sovit gott i många år. Gärna fler en fem. Då kan du vara säker på att det är ett permanent tillstånd.

3. Lösningen de erbjuder funkar för andra också. Det bästa är när denna någon även har praktisk erfarenhet av att coacha människor mot god sömn och mindre stress. På lång sikt. Inget slår en erfaren guide.

Ja, det är att begära ganska mycket. Men det är det enda sättet att se till att du får de redskap som verkligen fungerar – FÖR DIG. Jag har inga siffror, men jag kan inte tänka mig att procenttalet människor som tar sig ur svåra sömnproblem på egen hand är rätt litet. Tänker du ta risken?

Om du behöver en guide hjälper jag dig gärna, för jag uppfyller de 3 villkoren. Med marginal.

6 thoughts on “3 villkor för den som ska Hjälpa Dig Sova Bättre.”

 1. Tack gärna! Din guide skulle komma väl till pass! Ser fram emot ett inlägg om vägen till en bättre sömn.

  1. Hej Annarkia, välkommen!

   Vägen till bättre sömn är högst individuell och oftast bestående av många delar. Väldigt mycket här på bloggen handlar om just det, så låt dig inspireras och testa det jag föreslår.

   Vill du börja från början? Ladda hem arbetsboken som finns här på sidan. Sedan är tx EFT ett väldigt bra sätt att beta av de olika aspekterna av just sina sömnproblem.

   Varmt lycka till! 🙂

 2. Va bra med ett inlägg om sömn! Sömnen är så underskattad och vid sömnproblem är det mkt annat som påverkas negativt. Jag har haft problem med sömnen under många år tills förra året. Efter en utmattning lade jag om kursen och satsade på att få balans i livet.
  Nu mår jag bättre, prioriterar sömnen och har bättre balans. Numera hjälper jag andra att få balans genom att tala om Slow Living till kropp, själ och ande.

  1. Tack för besöket Annika!

   Visst är det så att sömnen är underskattad. Jag tycker också att den behandlas lite slarvigt med alla dessa tips som i själva verket är verkningslösa, för den som har haft problem länge. Så bra att du lyckats lägga om kursen och få den balans i ditt liv som du behöver för att sömnen ska jag komma i ordning. Och härligt att du hjälper andra att också hitta dit. 🙂

 3. Sömnproblem är inget att leka med. Många som behöver få bra hjälp med det i vår tid där vi är uppkopplade nästan hela tiden.

  Allt gott!

  1. Kul att du kommenterar just det där med uppkopplingen Anna-Karin. Sitter nämligen och skriver på morgondagens blogginlägg. Det handlar om uppkopplingen i sängen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *